MEKAN.COM VE COFFEETOPIA KAHVE TADIM ETKİNLİĞİ

Beni çok heyecanlandıran bir yazı ile karşınızdayım bugün. #mekancomkahvekulubu etkinlikleri son hız devam ederken biz kahve severler için belki de olabilecek en güzel etkinliklerden biri olan Coffeetopia Kahve Tadım Etkinliği 21 Ağustos Cuma akşamı Eminönü Coffeetopia'da gerçekleşti. 

Etkinliğe bir çok yeme-içme blogu sahibi ile kahve severler katıldı. Dünyaca ünlü master roaster Şerif Başaran'ın ustaca anlatımları ve birbirinden güzel hikayeleri ile saatlerin nasıl geçtiğini anlamadık.
Adeta bir laboratuvar şeklinde hazırlanmış masalarımız ve etkinliğe dair detaylı broşürler etkinliğe ne kadar hazırlanıldığının kanıtıydı bana kalırsa. Gerçekten özenle düşünülmüş ince detaylar ile bizler etkinlikten çok mutlu ve birer 'mini' kahve gurusu olarak ayrılmış olduk. Birbirinden güzel insanlarla tanıştığımı söylememe gerek yok herhalde. 
Gelelim etkinliğin detaylarına:

Öncelikle mekanın iç dekorasyonu çok zevkli şekilde döşenmişti. Daha önce de gittiğim bir cafe olmasına rağmen üst katların dekorundan pek haberim yoktu doğrusu.
Bizler için hazırlanmış büyükçe bir masanın etrafında gelen diğer arkadaşlarla birlikte Şerif Bey'in hikayelerini dinlemek üzere toplandık. 
Şerif Bey uzun süre bize çekirdeklerin gen haritasından tutun kahve demlemenin detaylarına varan uzun bir ders verdi. Hatta iyi bildiğimiz türk kahvesinin bilmediğimiz yönlerinden ve aslında o kadar da iyi olmadığını söyleyince bizdeki şaşkınlığı düşünün.
Bütün bu detaylı dinleme aşamasından sonra Cupping'in inceliklerine geçildi ve bizlere dünyanın dört bir yanından getirilmiş çekirdeklerle kahve demleme ve tadım işlemi başladı. Cupping öncesi ikram edilen minik pastryler ile de atıştırıp tadım işlemine o şekilde geçildi. Bu sürede bizler kendimiz birebir bu işlemlerin tüm aşamalarına bizzat dahil olduk. Bu noktada diğer etkinliklerden farklı olarak öğrendiklerimizi anında uygulayabileceğimiz şekilde bir ortam hazırlanmış olmasıydı.
Cupping sonrası bizler için hazırlanan; hangi kahvenin nasıl bir kokusu olduğu, tadı, gövdesi, ağızda bıraktığı tat ve after taste aşamalarını yazmamız için hazırlanan puanlama sayfası ile kendi notlarımızı oluşturup ardından Şerif Bey'in açıklamalarını ile kendi notlarımızı karşılaştırdık.
Şerif Bey'in o akşam bizlere sunulmak üzere getirdiği kahvenin ikramı ve tatlılar ile de yavaş yavaş etkinliğin sonlarına yaklaştık. En son cafenin en üst katına da çıkıp biraz da orada sohbet ederek yavaş yavaş ayrılık vaktine geldik. mekan.com tarafından hazırlanmış hediye çantalarımız ile mekandan ayrılırken birçok yeni şey öğrenmiş ve yeni arkadaşlıklar edinerek mekandan ayrılmış olduk.
Sol ön tarafta Şerif Başaran 
Bu etkinlik ile gerçekten doğru bildiğimiz bir çok yanlışın dışında hali hazırda var olan bilgilerimize de yenilerini eklemiş olduk. Bu güzel etkinlik için mekan.com ekibinden Hülya, Reyhan ve Nazlı hanımlar başta olmak üzere Coffeetopia çalışanlarına ve tabiki Şerif Başaran ile Tuba Hanım'a çok teşekkürler!
Merak ettikleriniz için yorum bırakmayı unutmayın. 
Instagram: ezgiyildirimo

Yorumlar

Popüler Yayınlar