ORHAN KEMAL - CEMİLE (VE MÜZE GEZİSİ)

 
 Herkese günaydın! :)
 Bugün sizlere bir kitaptan bahsetmek istiyorum, çok uzun zaman önce okuduğum ancak geçenlerde Orhan Kemal Müzesi'ne gitmemle aklıma gelen bir kitap; "Cemile"


'Cemile' de Orhan Kemal'in hayatından satırlara taşan bir roman, Arka Planında 1934 Adana'sındaki yoksul bir işçi mahallesinin ve işçilerin ekmek parası için verdiği mücadelenin anlatıldığı; güzel Boşnak kızı, işçi Cemile ile 24 lira 95 kuruş aylığa mahkum Katip Necati'nin aşk öyküsü. 


Orhan Kemal kahramanlarını ve yaşadıkları çevreyi kendine özgü gerçekçiliğiyle resmederken, yaşanan onca yoksulluğun yanında, düşmanlıklara, ilkesizliğe, toplumun duyarsızlığına karşı, insanları ayakta tutan dayanışma ve dostluk bağlarının gücünü vurguluyor.
 İşte kitapta bahsi geçen Cemile 





Gerçekten çok uzun zaman önce okuduğumun kanıtı kalmış sanırım :)

Biraz da müzeden kareler

Orhan Kemal bir grup kişiyle


Orhan Kemalin kişisel eşyaları


Orhan Kemal'in temsili odası




Orhan Kemal Müzesi Cihangir yokuşundan indikten sonra sola dönüldüğünde birkaç dakikalık yürüme mesafesinde. Sorsanız bile gösterirler :)
Peki sizin favori kitabınız  hangisi?  

twitter: 1uzayli
instagram: ezgiyldrmo
kişisel hesap: ezgiyldrm1905@gmail.com

Yorumlar

  1. Adsız21:01

    resimler çok güzel çıkmış :) favori olarak tek bir kitap seçemedim ama ken grimwood- sil baştan şuan aklıma ilk gelenlerden.. :)

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ediyorum ilginize :) Evet Sil Baştan'ı çok kez okumak istedim ancak bir türlü fırsat bulup okuma imkanım olmadı biriken kitaplardan.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar