FARKLI SONBAHAR...


Bugün bir garip sonbahar hakkında yazmak istedim, hem kendi garip, hem de bizi garipleştiren sonbahar hakkında..

Bu sene sonbahar sizce de çok garip geçmiyor mu? Bir hüzünlü, bir mutlu  havasıyla sanki bize bir şeyler söylemeye çalışıp da söyleyemeyen platonik aşık gibi davranmıyor mu?



Alerjim olduğu için ilkbaharla pek anlaşamıyorum. Soğuktan sıcağa geçişlere pek uyamıyorum. Oysa ki sonbahar öyle mi, yazın içimizi son damlasına kadar kurutan sıcaktan sonra gelen o serinlik, yüzümüze vuran hafif rüzgar...





Elimize kahvemizi ve kitabımızı alıp evin en güzel köşesinde keyifli bir gün geçirmemek için bahanesi olmayan mevsim sonbahar. Günün her saati, hatta uyku tutmayan gecelerde bile en güzel arkadaş oluyor yalnızlığımıza kimi zaman.


Arkadaşlarla evde kızkıza vakit geçirip mis kokulu kurabiyeler yapabilecek, ya da sevgiliyle sinemaya gidip en güzel filmi izleyecek, minik bir pastanede tatlı yiyip sahilde deniz kokusunu içimize çekerek yürüyecek heves ve istek doluyor içimiz bu mevsimde.



Koyu gri bulutlu yağmurlu havaları da ayrı severim ben, kavga etmiş ancak sabırla barışmayı bekleyen sevgili gibi gelir bana o havalar. Önce iç bunaltan nemi, ardından ince ince yağan yağmur tüm hüznünüzü alıp götürmüyor mu sizin de? Toprak kokusu ciğerlerinize kardeş kokusu gibi güzel gelmiyor mu?



Evet bol rüzgar ve sağanak yağmur, korkuyla geçmesini beklediğimiz kabuslar gibi oluyor bazen. Ne dinmek biliyor ne de mutluluk veriyor. Ancak bitip gittiğinde tertemiz bir gökyüzü bırakıyor ardından, mavinin en güzel tonu oluyor, güneşin en samimi hali. Ne içimizi yakıyor sıcağı, ne de üşütüyor ellerimizi. 



İşte sonbahar böyle bir garip mevsim.


Ancak bu yıl daha bir nazlı sevgili gibi oldu. Önce çok üşüttü sonra ani sıcaklıkla şaşırttı. .Elimizde şemsiye yağmur beklerken ince hırkalar giyip karıştık kalabalığa. Bir de kızılları bolca döktü üzerimize ağaçlardan. Yerlerde kızıl yapraklardan oluşan mutluluğa basmaya kıyamayıp yanından yürüdük inceden göz süzerek.




Farklı ancak bir o kadar tatlı oldu bu sonbahar.. 


Ben bu havalarda Fleet foxes, Beirut, Neigbourhood gibi dinlendiren ve hafif müzikler dinliyorum.



Bir kaç öneri:


Fleet foxes -Mykonos : http://www.youtube.com/watch?v=DT-dxG4WWf4

Fleet foxes - Whitw Winter Hymnal : http://www.youtube.com/watch?v=DrQRS40OKNE

Beirut - Rip Tide : http://www.youtube.com/watch?v=sX7fd8uQles

Neigbourhood - Sweather Weather : http://www.youtube.com/watch?v=GCdwKhTtNNw

Not: İlk fotoğraf arka bahçemden bir kare, diğerleri alıntıdır.

Yorumlar

Popüler Yayınlar